Nieuwe Escape`s

serie escape, ©disney, hartkado.nu, ateliercc11
“Vluchten kan niet meer, ‘k zou niet weten hoe
Vluchten kan niet meer, ‘k zou niet weten waar naar toe”, de hit van Jenny Arean en Frans Halsema uit 1977 is -helaas- nog immer actueel.

Vijf nieuwe 3D-schilderijtjes voor de serie Escape.
Acryl en verzamelde Disney©-figuren op doek, 10x10x4 cm.

Nieuwe serie ‘Borders’.

30x30x4 cm
Grenzen. Grenzeloos, je begrensd voelen, de grens leggen, grenzen verleggen, over grenzen gaan.
Het gaat in de wereld over grenzen. Landsgrenzen, gevoelsgrenzen, tot hier en niet verder vanuit elke invalshoek belicht.
In de media worden meningen verkondigd als dé waarheid. Goed en slecht buitelen over elkaar heen alsof iedereen de wijsheid in pacht heeft.
Ik word er stil van.

Acryl op 3d-doek met prikkeldraad en hartenstenen in de natuur gevonden door Orm Lunya.
(Nog geen professionele foto`s beschikbaar).

Escape op de foto

Camouflage
Erik Stekelenburg heeft foto`s genaakt van de serie Escape. Deze bestaat uit werk gemaakt met acrylverf en verzamelde Disney kringloopmaterialen op doek.
Zoals de serie One Step Beyond laat zien hoe men, ieder voor zich, een verschil kan maken in de maatschappij, zo laat de serie Escape zien hoe je je daaraan kunt onttrekken.

 

Expositie S T E P S

In Juni, Juli & augustus is mijn expositie S T E P S te vrij toegankelijk te bezichtigen in het Diakonessenhuis in Zeist (begane grond).
De expositie is een ontdekkingstocht naar welke stappen je kunt nemen om een verschil te maken in de wereld, of juist niet…

De schilderijen zijn gekozen uit de series heARTs, One Step Beyond en Escape en vormen tezamen een kleurrijk geheel.
Er is oud werk te zien, maar ook veel nieuw werk, en oud werk in een nieuw jasje.
Als altijd, werk ik vrij, met acrylverf en toegevoegde (kringloop-)materialen om mijn verhaal te kunnen vertellen.

Expositie zeist, diakonessenhuis locatie zeist, diakonessenhuis expositie

 

Looking For Snowwhite

DSCN3845 (2)Atelier Open heeft een nieuw project, 10X10artist, waaraan internationale kunstenaars mee werken. De deelnemers maken kunstwerken van 10 x 10 cm voor exposities op bijzondere locaties. Te beginnen in Amsterdam, daarna doorreizend naar andere plaatsen en landen. Met de kunstwerken van de deelnemende kunstenaars kunnen kopers hun eigen kunstwerk gaan samenstellen.

Ik doe er aan mee. Superleuk, met voor mezelf  een extra uitdaging…
Zal het voor de meeste kunstenaars nieuw en de uitdaging zijn om op 10 x 10 cm te werken, ik ben dat  gewend met mijn weggeefschilderijtjes voor mijn hARTkado.NU project.
Opnieuw denken dus, wat ik nu eigenlijk wil, doe, met mijn beeldend werk. Ook terugdenkend, want ik schreef het al eerder, ik diepgraaf mijn dromen op en breng ze naar buiten, mijn binnenkleuren op buitendoek.
En zo ontstonden deze 3-d vormen, waarbij de schilderijtjes zelf al op pad lijken te gaan, de wereld in.
Kleine wereldjes zijn het geworden, sculptuurtjes haast, maar de schilderijtjes kunnen gewoon opgehangen worden. Het leuke is, dat je op deze manier steeds weer een ander ‘plaatje’ ziet al naar gelang van welke kant je naar het doekje kijkt of hoe je het ophangt. Vier zijkanten en een boven-/voorkant.  Binnenkant wordt buitenkant. Dromen omgetoverd tot materie. 3-d wordt 4-d.

Ik kreeg van 10X10artist zes doekjes opgestuurd en dat werd de serie Looking For Snowwhite, over hoe je altijd op zoek moet blijven naar de sproken in je leven!

Looking For Snowwhite:

Nog meer 3-D sculptuurtjes: The Awakening of the Dream

Zó leuk vond ik het, het maken van die 3-D sculptuurtjes, dat ik niet meer kon stoppen.

En zo ontstond er nog een serie: The Awakening of the Dream, 99% , omdat dromen naar mijn idee slecht 1% van de werkelijkheid verwijderd zijn.

Of ze geschikt zijn voor de 10X10artist van Atelier Open of voor ergens anders?

De tijd zal het leren: Dromen kunnen overál ontwaken…………………….

 

Kringloop ‘Kunst’- Make Love Not War

CC11, hARTkado.NU, Make Love Not WarVoor mijn schilderijen en hARTkadootjes ben ik altijd en overal op zoek naar speelgoedjes uit de kringloop. Als schatten neem ik ze mee naar huis, waar ze in mijn atelier een geheel nieuwe betekenis krijgen. Zo worden ze gebruikt om persoonlijke thema`s mee uit te beelden.
Stoeltjes laten op verschillende doeken verschillende vormen van eenzaamheid zien, pinguins showen dat je ook gewoon een andere kant op kunt lopen (immers, een circle is round so you can walk both ways!), en soldaatjes en andere ‘monsters’ kunnen ook eens best iets anders doen dan dood en verderf zaaien. ‘Make heART Not War!
Altijd ter relativering, de tegenpool van veroordelen. Want wat is er boeiender dan tegenstellingen.
Pluis ze uit, en je zult uiteindelijk zien dat ze niet bestaan, integendeel, tegenstellingen vormen het alles, het geheel.
Ik heb er meerdere tentoonstellingen aan gewijd. Contrasts unite, unite contrasts!